dimecres, 24 de febrer del 2010

28-F


11 setmanes han passat des que a Calldetenes -i una bona part dels municipis d'Osona- va tenir lloc una jornada històrica. La consulta sobre la independència de Catalunya. Va ser històrica per dos motius principals: La pregunta en qüestió que responiem a les urnes i la organització per part de la mateixa societat civil i sense la concurrència de cap estructura de l'estat.

Hi varem ésser tots deixant de banda discrepàncies anacròniques i enquistades i posant-nos al servei d'una causa més elevada, la d'organitzar La Consulta per excel.lència. No ens va importar si el company amb el que penjavem els cartells es dedicava a la política o si, aquest, la denostava. La qüestió és que ho varem treballar bé tot junts i els resultats van avalar la feina feta. Com ens va dir López Tena (wiki): "va sortir bé perquè en cap moment ens varem plantejar com sortiria, ens vam limitar a marcar-nos un objectiu i a treballar per aconseguir-lo. Segurament si haguéssim estat conscients d'on ens ficàvem no haguéssim estat capaços d'assolir-lo".

De ben segur que tots els que varem participar en la organització de la consulta en guardem un bon record ja que ens varem demostrar entre tots que, quan volem, som capaços d'arribar molt lluny. Aquest esperit és el que a molts ens agradaria veure i viure quan, des de Madrid, ens arriben constants insults a la nostra Nació en forma de sentències, denúncies, mentides i tutti quanti. Ningú podria dir que la política no interessa a la gent si la organització servís per respondre les constants ignomínies que, massa sovint, vénen de les altes esferes del "Reino".

Aquest diumenge, però, hi ha una segona onada de consultes. Des d'Osona, però, sembla que el 13D queda lluny i la sensació d'estar vivint una època preelectoral com es va viure en aquell moment no s'està repetint. Probablement per la distància a la majoria de pobles que fan La Consulta però potser també perquè el ressò mediàtic no és el mateix. Veurem si, a mesura que s'acosti la data, es visualitza més. Seria preocupant que les pressions que alguns mitjans van rebre el 13D finalment haguéssin cuallat i ara féssin cas omís a la movilització de molts ciutadans per portar a terme La Consulta.


2 comentaris:

  1. Hola Sergi,

    Comparteixo totalment el contingut del teu post.

    Dir també que jo també tinc la sensació de que quan només faltaven quatre dies pel referèndum, a Osona hi havia molt més caliu, cosa que em feia respirar que es tindria molt bon resultat. Espero que aquesta apreciació només sigui conseqüència de la distancia amb els municipis que organitzen aquesta segona onada, i de no estar participant directament en la organització.

    També desitjo que els municipis implicats, hagin pogut aprofitar el que va haver-hi de bo en l’ anterior referèndum, que ho millorin, i que el resultat superi el que es va assolir el 13D. Seria molt bo per la tercera onada.

    ResponElimina
  2. A veure... seria bo saber com van viure la "nostra" jornada històrica els municipis que aquest diumenge fan La Consulta. Potser notaven el mateix que ara nosaltres! gràcies pel comentari!!

    ResponElimina