dilluns, 22 de març del 2010

La crosta a canvi d'un crostó


Jo no sé si la Terribas ho va fer bé o no. De fet, jo la vaig veure com sempre... incisiva, punyent, i abnegada en la tasca de fer que un polític que no té ganes de contestar ho faci. Pot agradar o no el seu estil -i les seves formes- però el que no està bé és tenir vares de mesurar diferents. La actual directora de TV3 sempre ha fet el mateix ja tingui al davant un socialista, un convergent o un del PCE. En la forma d'entrevistar de la Terribas sempre hi haurà algú que hi vegi papus. No fa entrevistes massatge sinó que sol deixar anar algun cop de puny de tan en tan. Vulgues o no, això molesta.

La reacció d'alguns opinadors poc sensats dels últims dies ha rebel.lat les intencions tan d'uns com d'altres. El desprestigi públic al que es va sotmetent la corporació de mitjans audiovisuals per part de les dues forces hegemòniques del país és prou notori. Uns que si la crosta, els altres que si ara es parla molt en castellà a TV3 i abans no -no, en l'època Pujol no s'hi passaven pas les pel.lícules de Cantinflas ni s'hi feia el Força Barça de l'Arús- i ara la Terribas resulta que era un xaiet i s'ha tornat un dimoni perquè el president és socialista.

No serà que l'aprovació de la nova llei de l'audiovisual d'Espanya requereix d'un cert desprestigi públic del mitjà autonòmic perquè llavors entri amb més "facilitat" i que la gent en permeti el desmantellament -o la seva "reformulació" invasiva- sense cap o amb una mínima oposició?

CiU i el PSOE van aprovar una llei que pot suposar un pràctic control espanyol de la Corporació de mitjans audiovisuals de Catalunya i la disminució de l'excel.lència del mitjà públic degut a l'eliminació de la publicitat i les modificacions sobre els organismes de control i govern. La nineta dels ulls de la primera administració Pujol sembla ser que ara tremola per culpa dels mateixos que la van promoure i en van fer gala de ser l'instrument "catalanitzador" per excel.lència. Sembla ser que els de la crosta ara se la venen per un crostó de pa -és cert, els grans grups mediàtics no dubten en untar d'una manera o altra quan els convé a qui els convé-.


article naciodigital.cat---> Un càrrec del PSC titlla Terribas de <>
article vilaweb.cat-------> S'aprova la llei de l'audiovisual al congrés espanyol sense resoldre la reciprocitat de Canal 9 i TV3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada