dilluns, 15 de març del 2010

PANTOMIMA MEDIÀTICA I DESVERGONYA HEGEMÒNICA


Entre ahir i avui només he fet que llegir comentaris de gent d'Esquerra indignats amb l'enquesta sobre intenció de vot que va publicar la Vanguardia el diumenge. El més que tendenciós titular "CiU roza la mayoria y el tripartito se hunde en plena nevada" no és res més que la propaganda descarada que només pretén minar la moral dels ja prou bombardejats militants i simpatitzants d'Esquerra.


Els companys Josep Mª Diéguez i Jordi Casals en sengles articles fan una reflexió al respecte tot i que més que reflexió mostren una certa indignació. No és per menys. Les tàctiques de desinformació s'estan posant a l'ordre del dia i quelcom que, fins fa un temps, atribuïem a la caverna més fosca i retrògrada de franja enllà ara ens imbueix a casa nostra. Un espai mostral 1000 persones i enquestades per telèfon la tarda de la nevada no és rigorós ni seriós, al contrari... és ridícul. El joc brut és comú a la política però fins ara, a Catalunya, cremava en somort. A set mesos de les eleccions es rebel.len a la descarada les cartes que utilitzaran per recuperar el govern aquells que el van perdre fa set anys d'una forma legítima i democràtica. Ja ho van provar un cop amb el confidencial.cat i no els hi va funcionar.


Els mateixos que només fa tres anys i mig ens intentaven vendre el gran acord sobre l'estatut amb el PSOE però que ens diuen botiflers als d'Esquerra per haver pactat amb el PSC. Els mateixos que van pactar quatre anys amb un PP amb majoria absoluta sense RES a canvi. Els mateixos que han dit que només donen suport als "grans pactes de país" (educació) que provoquen divisions al govern però que rebutgen els que es fan unitàriament (cinema, consultes, finançament, etc.) només pel més pur tacticisme electoral. Aquests són els que no han entès mai que la democràcia implica relleu i segmentació i compartiment del poder. Són els mateixos que tenen com a manera de fer el constant desgast del rival sense construïr res. Aquest matí, algú de la ràdio deia: "a la oposició no li podem exigir actuar responsablement, als governants sí". La oposició també és "governant". Si la oposició no actua responsablement serà tan o més culpable de la desafecció i també del mal govern.


Senyors, no és de rebut que continuem essent els "pupes" de l'auca. Som els únics que hem fet remoure les estructures de veritat. Per això ens témen i per això ens volen destruïr. No dubtaran en utilitzar totes les armes que tinguin a la seva disposició. En tenen moltes. Però el que tenen, sobretot, és la cara molt dura.


Ja ho sabem. Que vinguin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada