dimarts, 29 de setembre de 2009

A Calldetenes hi serem tots!

El primer ple del curs polític de l'ajuntament de Calldetenes va aprovar ahir, dia 28 de setembre, una moció que insta a les entitats ciutadanes a promoure consultes com la que es va celebrar a Arenys de Munt el passat 13 de setembre. L'aprovació va ser per unanimitat dels tres grups municipals (CiU, Poble en Marxa i Esquerra Republicana). Destacant, prèviament i a petició d'un regidor de Poble en Marxa, que havia de ser un clamor unitari i no partidista de l'ajuntament. De totes maneres, el fet que s'aprovés en sessió plenària i de manera unànima crec que deixava molt clar que no era cosa d'un partit o altre sinó de la corporació que representa els ciutadans del municipi. No obstant les puntualitzacions val a dir que fa goig veure que hi ha coses que ens uneixen a tots manifestament.

El fet que el govern hagi decidit donar aquest pas important i manifestar la voluntat de que s'organitzi la societat civil per poder preguntar-se a si mateixa sobre la determinació del nostre país no és sinó una demostració que els representants del poble tenen clar que el seu electorat és clarament sobiranista -almenys en àmplia majoria-. La qual cosa ens pot donar alguna pista -més que raonable- sobre el resultat de la futura consulta.

Ara bé, que l'ajuntament hagi fet el pas no vol dir que hagi ni de capitalitzar ni de liderar la consulta, sinó que ha de ser un símbol i prou. Els ciutadans s'han de fer seva la petició que li fa el seu govern. No només per un motiu legal sinó perquè és quelcom, la consulta, que és del poble i per el poble.

Hem de manifestar-nos i organitzar-nos de manera cívica i pacífica seguint l'exemple d'Arenys que, com diria aquell, ens va passar la mà per la cara pel que fa a la iniciativa. Cadascú té el seu temps, la seva idiosincràcia i les seves particularitats si bé l'objectiu que compartim és el mateix. Fer-ho coordinadament amb algun altre municipi de la comarca per coincidir en la data potser no seria mala idea perquè, com diuen alguns: "quan es faci al poble veí jo també hi aniré a donar un cop de mà i si ho fem tots al mateix temps malament rai per anar a ajudar-nos". La grandesa d'Arenys també va ser, en part, la seva singularitat i el fet que mig país -creient o no- hi pugués ser aquell dia. Que cada municipi pugui celebrar quelcom que s'assembli a aquell dia en aquell poble del Maresme seria una gran victòria i quelcom que alguns, ja sabem quins, no podrien suportar.

Cap comentari:

Publica un comentari