dimarts, 15 de desembre del 2009

LA RESSACA, DE VEGADES, NO ÉS DE BON PAIR


Ni vuit hores no han passat que els organitzadors de les consultes sobiranistes es tiressin els plats pel cap en públic. El comandant en cap dels tres exèrcits osonencs Alfons López Tena obria la caixa dels trons i esbombava les discrepàncies tan de forma com de fons hi havia amb les altres plataformes organitzadores de les consultes. Val a dir que aquest exnotari amb assimilació a cabdell militar ja havia dit en privat el què s'esperava que passés fora d'Osona i el perquè.

Si bé en el fons, López Tena, sembla estar del tot encertat -especialment després que Carles Mora reconegués explícitament la intenció de formar una candidatura al parlament de Catalunya havent utilitzat l'impuls de les consultes- també és cert que en la forma, el comandant s'ha equivocat. No calia que el titular fós: "discrepàncies entre els sobiranistes el dia després". L'únic missatge que s'ha enviat és el que envien els derrotats que es tiren les culpes uns als altres per la derrota.

El reconeixement que es mereix López Tena juntament amb tot Osona Decideix i tota la "troupe" de voluntaris -tan d'Osona com de fora de la comarca- per l'esforç i la feina feta s'ha vist una mica -bastant- tocada. Encara que el cabdell tingui raó, qui ha obert la caixa dels trons és Ell. Potser hagués calgut que els tres o quatre estraperlistes salvapàtries que el comandant critica anunciéssin primer les seves intencions per després poder-los acusar amb tota la força de la rao. Després de l'acusació ferotge digna de jutjat de guàrdia i al tercer grau al que el comandant ha sotmès aquests dies a Carles Mora i companyia als mitjans de comunicació em temo que no farà més que fer agafar volada a aquests que pretenen que la gent es movilitzi per entronitzar-los a ells.

Veig el dia en què els catalans podrem acabar alguna cosa sense haver de dir allò de: "no era això, companys, no era això".

5 comentaris:

  1. I malauradament els mitjans de comunicació de la nació veïna, podien acollir-se a l' ocasió i fer-nos mala sang, girant la truita un cop més i destacant de les consultes, les <>, com va ser el cas.

    ResponElimina
  2. I malauradament els mitjans de comunicació de la nació veïna, podien acollir-se a l' ocasió i fer-nos mala sang, girant la truita un cop més i destacant de les consultes, les "discrepàncies ja conegudes entre els organitzadors", com va ser el cas.

    ResponElimina
  3. Si senyor Sergi, encara que jo estic a l'expectativa de per on sortirà el comandant en cap i algú més de la seva cort ... sinó al temps.
    Un cop més has estat molt encertat.

    ResponElimina
  4. Passats uns dies, la sensació que m'ha quedat de tot això és que en Lopez Tena ha volgut jugar a fer d'artificier, fent explotar un projecte que havia de ser impulsat per algú com Santiago Espot, que al capçal de la seva web té l'atreviment de comparar-se amb Francesc Macià.

    Si el pollastre del 14-D va permetre que aquest projecte personalista i absurd, impulsat per un egòlatra sense límits com el Sr. Espot posés un granet més de sorra a ridiculitzar el moviment independentista, em dono per satisfet. L'Uriel Bertran se'n va desdir en mitja hora i en Carles Mora (tot i el miserable moment radiofònic que va deixar atònit a Manel Fuentes) se n'ha desdit en mitja setmana.

    De salvapatries practicants de l'esport nacional, acusar a tothom de botifler, ja n'anem sobrats.

    ResponElimina
  5. Bravo Albert P., bravo!! colofó increïble!!

    ResponElimina