dimecres, 9 de juny del 2010

hIPòcrites




Em sento orgullós de ser d'Esquerra, l'altre dia en Lluís Argemí ho deia al bloc d'Esquerra Compleix i avui, també ho dic jo. L'admissió a tràmit de la IP presentada per l'Uriel Bertran i l'Alfons López Tena per part de la Mesa del Parlament ja és una victòria en sí mateixa. L'admissió a tràmit s'ha pogut fer sense que hi hagués cap ruptura institucional que pugués provocar un escàndol i la subsegüent dilació i la més que probable posada en un calaix de la dita iniciativa. Ha estat així perquè s'ha fet seguint la escrupolositat de la legalitat més absoluta sota l'ampara de la Llei de Consultes impulsada per l'únic grup de la cambra que es manifesta obertament com independentista sense cap complexe.

Esquerra Republicana ho ha fet, ho portava al programa i ho està fent -i ho està fent des d'un govern encapçalat per un socialista nascut a Còrdoba, més els pesi a alguns que són els que volen preservar no-se-quines essències-.

El títol d'aquest post, però, fa més referència al grup de Convergència que també ha votat l'admissió a tràmit de la IP. L'altre dia, un destacat membre d'aquest grup em deia que Ells, com a mínim, eren ambigus en les qüestions nacionals mentre que els socialistes eren transparents en aquest sentit. Em sorprèn que intentin vendre l'ambigüitat (respecte el model de país i de nació que volen) com una cosa bona, de fet, pel que es veu ja no tenen ni vergonya de reconeixe-ho en públic. Prefereixo algú que em parla clar -federalisme, unionisme, el que sigui, però clar i definit, és el primer pas per voler-se entendre- que no pas qui fa el tripijoc de no definir-se per quedar bé amb tothom. Això no és estimar un país i la seva gent.
Benvingut sigui el seu vot a favor de l'admissió a tràmit, no obstant això, als cinc minuts el fill del "jefe" ja ho estava rebaixant davant dels mitjans. Per això en dic hIPòcrites però tampoc crec que hagi descobert res a aquestes alçades de la pel.lícula...
enllaç de la notícia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada