dimarts, 28 de desembre del 2010

Govern Llufa?



Si l'altre dia deia que "avui és nadal" ara diré que "avui és sants innocents".

Potser és casualitat que avui és el dia de les bromes però per a més d'un que ha votat CiU les passades eleccions potser el podrem titllar d'innocent després de la presentació d'aquest flamant Govern.

Deixeu-m'ho dir ben clar: el Govern Mas em sembla una amalgama grisa i d'un perfil clarament dretà i espanyolista. Digne del que faria "UPN" a Navarra o el PP a Madrid, col.locar la seva burgesia al poder, una burgesia que no hi entén pas en això dels "regionalismos periféricos" però que sí que hi entén a l'hora de tapar-se les vergonyes i fer pinya entre els seus. Amb una única excepció, la incorporació d'un "ex" socialista (dic "ex" perquè han dit que ja ha entregat el carnet) per allò del maquillatge del "talante".

Després del gran discurs del Concert econòmic, la brama constant de com de traïdora n'era ERC per haver estat al govern amb uns malvats i perversos socialistes (per espanyols.), després del "dret a decidir", de la "transició nacional" (article d'en Jordi Casals), etc. resulta que ens posen de Presidenta del Parlament a una persona amb dos cognoms ben catalans però que té un accent de l'idioma com a mínim "estrany" (però es veu que aquí ningú es queixa. Ara, d'en Montilla vaja quin botifler que no sap parlar... oi? no serà el seu origen humil el seu problema?), o una consellera de justícia que precisament la impartia (la justícia) intentant evitar que Arenys de Munt fés la consulta cívica independentista, etc. (farà les delícies del PP i de C's, de ben segur).

Tampoc no deuen voler que ens recordem com de dolents eren els del Tripartit , segons Ells, varen col.locar els seus amics i amigues en tants càrrecs quan ara resulta que existeix igualment vicepresidència (Joana Ortega... sens dubte una persona amb un expedient marcadament catalanista, disculpeu el meu sarcasme), o la secretaria de presidència (Francesc Oms... clar, "bé que ho diu Ell que és independentista!" I QUÈ? on es nota això?), i quan en Prenafeta es passeja tranquil.lament per la presa de possessió de Mas, etc.

Tot això ja està passant i no fa un mes de les eleccions. No fa ni un mes que l'actual President prometia a tort i a dret el concert econòmic i l'exercici del dret a decidir del poble de Catalunya. El que segur que si que intentarà complir, però, és el manteniment dels privilegis dels seus. I no ens equivoquem, els "seus" ho són sense importar els cognoms que portin o de quin origen provinguin mentre siguin de la seva classe (la benestant, s'entén).

Però sabeu què? quan li dius a la gent et responen: "o mira, les coses són així".
En canvi, només fa dos mesos tothom et deia: "els d'ERC són els dolents traïdors i botiflers que ho han destrossat tot". Disculpeu-me però jo no entenc res.

3 comentaris:

  1. L'ho de fa dos mesos continua essent veritat, en canvi es molt precipitat carregarse a una gent que acaba d'incorporar-se, al menys es mereixen una oportunitat que poble els hi ha donat...Siguem tots més pacients amb el nou govern

    ResponElimina
  2. I és clar que hem de ser pacients amb el nou govern, però de veritat creus que tenir una consellera de justicia com la que tindrem és un signe de catalanitat?

    A mi em sembla que posar qui va intentar acabar amb les consultes sobiranistes com a consellera de justicia és una altra victoria per l'espanyolisme.

    Senyor Mas si us plau, no ens enganyi més!

    ResponElimina
  3. Fa dos mesos la veritat de CIU era el concert econòmic, fa sis mesos la veritat era una manifestació contra la sentència del TC, fa un any donava suport (amb la veu baixa)als referèndums per la independència, fa 4 anys la prioritat era un pacte amb en ZP per escapçar i retallar l'estatut aprovat per el Parlament.
    Aquesta és la veritat estimat anònim una veritat que si llegeixes la Vanguardia, escoltes alguns tertulians de rac 1 o de Catalunya radio és impossible que sàpigues ...
    El Govern dels "millors" és un bluff i posar l'alfombra vermella de la Generalitat a en Prenafeta és vergonyós i un senyal inequívoc del retorn a vells costums obscurs dels dirigents de CIU.

    Atentament:

    Pep Plana (lo gai de les Guilleries)

    ResponElimina