dijous, 4 de febrer del 2010

enginyeria d'estraperlo

La desafecció sovint la relacionem amb els "mals usos" que alguns diuen que es fan a l'hora de manipular la caixa comuna. Resulta que molts no saben -ni volen saber- ni què cobren els representants polítics i es limiten a repetir consignes de com en són d'apoltronats i aprofitats o dels sous vitalicis dels que disfruten etc. Consignes que, sovint, sorgeixen d'aquells que s'omplen la boca de regeneracionisme.

La realitat és que, en els últims anys, s'han anat repetint aquestes consignes i finalment han calat profundament en molta gent. Fins al punt que molts no es creuen que un diputat cobri "només" 32oo euros al mes o que els únics que tenen el sou vitalici siguin els presidents de la Generalitat i els que s'ho creuen sempre afegeixen: "ui si, però cobren de molts més llocs aquests, pots estar-ne segur". Ningú s'adona que la responsabilitat que té un representant elegit pel poble és molt més gran -ni que sigui per volum dels pressupostos que ha de gestionar- que cap dels directius d'una empresa privada que cobrarà unes deu o dotze vegades més per gestionar molt menys?

Sóc de la opinió que hi ha coses que no s'han sabut explicar prou bé però que hi ha molt més pa que formatge en aquest debat. Un debat esbiaixat que interessa aquells que han intentat colar-nos que els únics purs, nets i honestos són els que mai han tingut govern -o hi han estat però ja ni s'en recorden o no volen recordar-se'n-.

Els mateixos que es vesteixen "d'associació" per presentar candidatura al parlament i d'aquesta manera no s'han d'ajustar a cap llei de financiació de partits -entre d'altres coses- i així actuar impunement i sense control de com es financien. Les donacions anònimes estan servides, ningú els hi retreu això a aquests? no hi havia transparència? no eren... diferents? sí, aquests tenen molta més cara dura perquè prediquen la seva puresa i la seva incorruptabilitat -i el poc personalisme, clar! per això pleguem quan ens diuen que "lu nostre" no s'accepta perquè l'assamblea va votar en un sentit contrari.- L'escandol que cap mitjà "oficialista" denuncia ja és hora que algú el comenci a posar sobre la taula.

Aquesta és una autèntica enginyeria d'estraperlo que algú etiquetarà d'hàbil i que a mi m'agrada etiquetar de perversa -no són conceptes antagònics, ni molt menys- i bastant grollera. No obstant això i vista la desvergonya d'aquests últims dies no m'estranyaria que algú de la seva òrbita s'atrevís a dir que Ells no necessiten actuar a l'alçada de la seva fe perquè hi estan per sobre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada